Érettségi utáni szakképzés

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ECDL vizsgaközpont

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

EU Nagykövet Iskola

Facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

 

A Kárpát-medence magyar anyanyelven oktató középfokú oktatási intézményeinek 9-14. évfolyamos (középiskolás) diákjai.

Nevezési díj: Nincs.

Az elődöntő menete, fontos tudnivalók: A korábbi években megszokottaktól eltérően az elődöntőt ONLINE formában rendezzük meg.  A versenyzőknek az alább megadott témához kapcsolódóan kell egy beszédet megírnia, majd a szónoklatáról videofelvételt készítenie. A versenyzőnek a videofelvételt valamely nyilvánosan megtekinthető felületre (pl.: Youtube) kell feltöltenie úgy, hogy az – saját érdekében – csak a szervezők számára legyen elérhető, egészen a beküldési határidő végéig.

A versenyzőknek a szónoklatot tartalmazó linket kell elküldenie a szervezők számára a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, úgy, hogy a link egyértelműen beazonosítható legyen a versenyzővel (pl. tartalmazza a versenyző nevét) és kódolás, tovább küldés után megnyitható, megtekinthető legyen a zsűri tagjainak a számára.

 A szónoklat időtartama nem lehet több 3 percnél.

Az elődöntők második része, a napi téma improvizatív feldolgozása és előadása az idén elmarad. Az elődöntős szónoklatokat a szakemberekből álló zsűri anonim módon kapja meg, így teljesen szakmai alapon értékeli, pontozza azokat. A zsűritagok által meghatározott pontok alapján kialakult sorrend adja az elődöntős versenyzők rangsorát. A rangsorban az első 20 helyezést elért versenyző lehetőséget kap a döntőben való részvételre.

Az elődöntő szónoklatának témája:

Erdély s a részek ügyében

Kölcsey felszólal, mert nem érti, hogy miért kell Erdély kihallgattatását újra meg újra szóba hozni, holott „a fejedelemség mindhárom nemzetei folyamodó írást nyújtottak a KK.-hoz és RR.-hez, panaszolván, hogy el vagynak nyomva, szabadságaik eltapodtattak; s más útat a szabadúlásra a Magyarországhoz való kapcsoltatáson kivűl nem látnak.” Kölcsey felszólalását az alábbiakkal zárja: „Tek. KK. és RR. ez: mint csak egy istent ismerek az égben: úgy csak egy magyar hazát ohajtok a földön. Kettőben nincs üdvösség!” (Pozsony, 1833. március 11.)

Fontos, hogy a szónoklatot kívülről megtanulva, azaz nem felolvasva kell elmondani!

Kérjük, hogy a versenyzők NE a Kölcsey felszólalását tanulják be, hanem saját maguk fogalmazzák meg szónoklatukat! Elengedhetetlen, hogy használják a reformkor szónoklatainak beszédfordulatait!

Az elődöntő díjazása:

A döntőbe bejutott 20 versenyző és felkészítő tanára 3.000-3.000 Ft értékű jutalomban részesül, melyet a döntőn vehet majd át. A zsűri különdíjjal is jutalmazhat.

A döntő menete, fontos tudnivalók:

A döntő a veszélyhelyzet, illetve a rendezvényszervezési korlátozások feloldását követően Vácon kerül megrendezésre. Pontos idejéről, helyszínéről a döntőbe jutott versenyzőket és felkészítő tanáraikat értesíteni fogjuk. Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a Minden morzsa Facebook-oldalt, ahol az aktuális információk megtalálhatók lesznek.

A döntő a korábbi évekhez hasonlóan két fordulóból áll majd. – Az első fordulójára otthon készülhetnek fel a versenyzők. Témáját az elődöntő lebonyolítását követően kapják meg azok a diákok, akik tovább jutottak. Ez a téma szintén Kölcsey valamelyik országgyűlési felszólalásához kapcsolódik. –

A második fordulóban egy olyan szónoki beszédet kell tartani, amelynek témáját a verseny helyszínén ismerik meg a versenyzők. A téma a közelmúlt valamely fiatalokat is érintő, érdeklő sajtócikk. A felkészülési idő 15 perc, amely idő alatt a tanulók jegyzetet készíthetnek, de a szónoki beszédet – lehetőleg a felolvasás mellőzésével – szabadon kell előadniuk. Ez esetben a versenyzők használják a mai kor szónoklatainak beszédfordulatait!

Fődíj: 25.000 Ft értékű jutalom. A döntő második helyezettje 20.000 Ft, a harmadik helyezettje 15.000 Ft értékű jutalomban részesül.

A döntőre való utazás költségét/részköltségét*, a szállást és az étkezést a verseny szervezői biztosítják.

Jelentkezni lehet: elektronikus formában: a géppel, vagy olvashatóan kézzel kitöltött, aláírt és beszkennelt, mellékelten csatolt jelentkezési lap visszaküldésével az alábbi e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2021. március 5.

A szónoklatról készült videofelvétel linkjének beküldési határideje: 2021. március21. A versennyel kapcsolatban további információ kérhető: Tel.: +3630/910-16-16 – Gergely Zsolt ; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyéb információk:

A jelentkezési lap hiánytalan és olvasható kitöltése ad esélyt és lehetőséget arra, hogy döntőbe jutás esetén a versenyző a felkészülési témát megkaphassa, számára emléklapot, oklevelet kiállítani lehessen, valamint a mindennapi gyors információ megosztásra. Az adatokat a főszervező adatkezelési szabályzata szerint kezeljük.

*A döntőre/döntőről való utazás költségtérítéséről vagy költséghozzájárulásáról a menetjegy vagy szállítói számla kiállítása előtt egyeztetni szükséges a felhívásban megjelölt személlyel az elérhetőségek valamelyikén. Egyeztetés elmaradása esetén a verseny szervezője nem kötelezhető utazási költség teljes vagy részbeni megtérítésére. A versenyben részt vevők a nevezéssel hozzájárulásukat adják adataiknak a versennyel összefüggésben történő felhasználásához, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy a verseny során képi és hangfelvételek készülnek, melyeket a versenyszervezők honlapjukon, közösségi oldalukon megjelentethetnek, valamint a sajtó számára rendelkezésre bocsáthatnak.

Felhívás középiskolai vetélkedőre

a Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány és a

Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézménye

Raoul Wallenberg születésének évfordulóján

Wallenberg nyomán

címmel, 12. alkalommal vetélkedőt hirdet

magyarországi és határon túli középfokú oktatási intézmények tanulói számára.

Online jelentkezés 2021. november 12-ig lehetséges a Raoul Wallenberg Egyesület honlapján: www.wallenbergegyesulet.hu

Szeretettel várunk XV. Nemzetközi Internetes Tanulmányi Versenyünkre! Jelentkezz az ország legnépszerűbb internetes versenyére, hogy egy érdekes és színvonalas játék során, majd egy izgalmas döntővel a legjobbak közé kerülhess! Mintafeladatsorok menüpontnál találhatók tesztsorok, amelyeket bárki megoldhat. Internetes versenyünkön 1-12. évfolyamig bárki indulhat, és nevezni szinte minden tantárgyból lehet. Sőt! Ha azt a feladatsort, amelynek kitöltésére benevezett a tanuló, legalább 70%-ban helyesen oldja meg, akkor az adott fordulóban további tantárgy tesztsorának ingyenes kitöltésére kap lehetőséget, azaz bónusz feladatsort választhat. Így egy nevezési díjért két tantárgy feladatsorát is megoldhatja! Tavaly új tantárgyakat indítottunk csak angol nyelven:
General knowledge: 3-4.; 5-6. és Science: 3-4.; 5-6.; 7-8.

A legfontosabb tudnivalók:

Általános iskolások

Középiskolások

A választható tantárgyak száma

16

7

A fordulók száma

5+1

5

A verseny díja (tantárgy/fő/év)

2800 Ft

3300 Ft

Ingyenes bónusz feladatsor

van

van

Nevezési határidő: 2021. október 11.
Pótnevezésre még 2021. november 26-ig lesz lehetőség.
Az 1. forduló 2021. október 18-tól indul.
Fizetési határidő: a nevezést követően emailben kapott díjbekérőn szereplő dátum.


Mozaik verseny a megoldás kulcsa! - Ahol mindenki nyer! A diákok
- elsősorban tudást és elismerést, ha megoldják mind az 5 forduló feladatsorát;
- a mozaWEB Prémium idei tanéves és
- 1 kiválasztott mozaikos digitális tankönyv ingyenes használatához szükséges kódot.
Érdemes tehát minél hamarabb nevezni, hogy a teljes tanév alatt a diákok segítségére legyen a tanulásban. Ajándékunk összértéke több mint 10000 Ft! A pedagógusok, akik
- legalább 20 tanulót neveznek be díjfizetés mellett idei versenyünkre, annak kérésre ingyenes kódot biztosítunk a mozaWeb Teacher használatához. Az iskolák
- számára idén is meghirdetjük pályázatunkat. Figyeljék hamarosan megjelenő felhívásunkat! Bővebb információért érdemes felkeresni a versenyünk honlapját, a Főoldalon olvasható a versenyfelhívásunk, a részletes Versenyszabályzatunkat pedig itt lehet elolvasni.
Amennyiben kérdés merül fel, Kérdezze munkatársunkat! Sikeres tanévet és jó versenyzést kívánunk!

Üdvözlettel:
Pamukné Szirányi Ilona
versenyszervező

z Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal második alkalommal hirdet tudományos vetélkedőt a Magyarországon és a szomszédos országokban élő 11–12. évfolyamos középiskolásoknak.

A vetélkedő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges tanulók bemutathassák a magyar irodalom, a fizika és az informatika tudományterületeken való jártasságukat, kiemelkedő tudásukat; továbbá, hogy példát mutasson a Kárpát-medence államaiban élő középiskolásoknak és a társadalom szélesebb csoportjainak a magas szintű tudásról és a széles körű műveltségről.

 Az „Ifjú tudósok” vetélkedőn egyénileg lehet nevezni. A megmérettetés háromfordulós lesz. Az elődöntő mindhárom tudományterületen esetében egy-egy online feladatsor megoldásából áll. A középdöntő már személyes jelenlétet igényel, Budapesten rendezik meg. A döntő rövidebb televíziós fordulókból áll majd: az idáig jutó versenyzők Budapesten stúdiókörülmények között mérhetik össze tudásukat.

A tanulók részvételének, nevezésének és szakmai felkészülésének támogatását az érintett középiskola vezetője biztosítja. (A tanulók ugyan egyénileg versenyeznek, de az adott köznevelési intézményen keresztül jelentkeznek, és az Oktatási Hivatal a köznevelési intézménnyel van kapcsolatban.) Egy iskolából többen is jelentkezhetnek. A jelentkezés és a részvétel ingyenes.

 A versenykiírás elérhetősége: https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu 

A vetélkedőre jelentkezni 2021. szeptember 1. – 2021. október 4. között lehet. A jelentkezés elektronikusan történik a https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu oldalon.

 Kérjük, kísérjétek figyelemmel és népszerűsítsétek a vetélkedő Facebook oldalát is: https://www.facebook.com/ifjutudosok

Erről a vetélkedőről a 2021. szeptember 6-án megküldött Győri POK Hírmondó számában is írtunk. A kiadvány https://www.oktatas.hu/kozneveles/pok/gyor/kiadvanyok a linkre kattintva nyitható meg.

 

Net-Kopó Országos online informatikai verseny általános és középiskolai tanulóknak 3-12. évfolyamig

Nevezni egyénileg vagy csapatban lehet. A csapatok létszáma: 2-5 fő lehet. 
A verseny három fordulóból áll. Minden fordulóban 7 szobát kell kinyitni.
Nevezési határidő: 2021. augusztus 25-től a fordulók alatt folyamatosan 2022. január 10-ig

Eredményhirdetés: 2022. január 21-én a Magyar informatika születésnapján

Nevezési díj: 2.500 Ft/fő

Nevezési kedvezmények:
- 2021. szeptember 15-ig történő szülői, egyéni, iskolai nevezés esetén 1.500 Ft/fő
- Minimum 5 fő iskolai nevezése esetén 2.000,- Ft/fő
- Minimum 10 fő iskolai nevezése esetén 1.500,- Ft/fő

A verseny díjazása:

I. helyezett fődíja: USB digitális mikroszkóp kamera és versenyautó formájú egér 
II. helyezett díja: Vertikális egér
III. helyezett díja: Mikrofonos USB fejhallgató 
Minden regisztráló oklevélben részesül.