Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Waclaw Felczak Alapítvány

Origo Nyelvi Centrum

Pénziránytű

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Győri Szakképzési Centrum

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

A Mátrix Közhasznú Alapítvány Bohócdoktor Csapata az “Én Bohócdoktorom” címmel alkotói pályázatot hirdet.

A cél, hogy az ifjúság körében az egészséges életmódot és a pozitív gondolkodást népszerűsítse. A pályázók a gyógyítás, betegség, gyógyulás, optimizmus, összefogás témájában mutathatják be alkotásaik révén ötleteiket és gondolataikat, megjelenítve a pályázatban a Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai segítségnyújtásának fontosságát. Fél millió forintos összdíjazás, érdemes alkotni!

Az alkotói pályázaton grafikával (rajzzal, festéssel) lehet indulni.

Stílusbéli vagy egyéb megkötés nincs, A4 / A3-as méretű beadvány az ideális méret.

Korosztályok:
1. 8 év alatti (óvodás - kisiskolás),
2. 8-15 éves kor közötti (iskolás),
3. 15 év feletti (fiatal / felnőtt) életkori kategóriába kerülnek besorolásra.

1. Postai beküldéskor a pályázati anyag hátoldalán fel kell tüntetni: a pályázó nevét, címét, életkorát, telefonszámát, suli adatokat, e-mail címet, a pályamű címét.

Az elkészített pályázati anyagok postára adási határideje: 2021. április 12. (hétfő)

Beküldési cím:
Mátrix Közhasznú Alapítvány "Bohócdoktor Rajzpályázat 2021",
6701 Szeged, PF: 929.

Egy borítékban több pályázó (osztály / csoport) pályaműve együtt is beküldhető.
A pályaművek kötelező melléklete egy, a pályázatot beküldő nevére és címére megcímzett, bélyeggel ellátott, A4-es méretű válaszboríték.

2. Posta helyett érintésmentes - DIGITÁLIS beküldésre is van mód, minőségi szkennelés után, JPG formátumban, itt: www.matrixalapitvany.hu/bekuldes

A pályázat eredményhirdetése a webes felületen: 2021. április 26. (hétfő)

- a legjobb alkotások között 500.000 Ft összdíjazás,
- a legjobb alkotásokból gyermekeknek ingyenes plakát, matrica, kiadvány készülhet,
- az alkotások a www.bohocdoktor.com felületen is megjelennek (közösségi oldalon, videómegosztón).

Az alkotók a pályázatot követően a pályázati beadvánnyal küldött megcímzett válaszboríték révén kiértesítésre kerülnek, oklevélben részesülnek. Az alkotói pályázat teljes kiírása és az eredménye a www.matrixalapitvany.hu hivatalos oldalon érhető el.

Alkotásra Fel!

Információs vonal: +36209298181 (munkanapokon 9-11 óra között hívható).
Kiadta: Mátrix Közhasznú Alapítvány

A szabadon választott szöveg felolvasása:

 

A tanulók előre felvett vágatlan videóban küldjék el a produkciójukat a megyei fordulót szervező intézmény részére a szervezők által előzetesen kijelölt határidőre.

A kötelező szöveg felolvasása:

 

A verseny napján 14.30-kor a szervező iskola elküldi emailben a kötelező szöveget a versenyzők által megadott emailcímre. A versenyzőknek 20 perc felkészülés után kell videón – szintén vágatlanul - rögzíteniük a szöveg felolvasását, ügyelve arra, hogy a hangjuk megfelelően hallatszódjon. Ehhez elegendő egy okostelefon is, a zsűri nem a technikát, hanem az előadást fogja értékelni. Kérjük a felkészítő Kollégákat, hogy ügyeljenek a verseny tisztaságára: 20 perc felkészülés után rögzítsék a produkciót, a versenyző önállóan dolgozzon. A videófelvétel elkészítésében természetesen lehet neki segíteni.

A videó elküldésének módja:

 

Kérjük, a beszédet vagy Google Drive-ra feltöltve, vagy más egyszerű, linken keresztül használható tárhellyel/fájlmegosztóval juttassák el a szervező iskola emailcímére. Kérjük, hogy csak linket küldjenek a versenyző nevével és iskolájának címével, és ne az emailhez csatolják a felvételt. A feltöltésre és az email elküldésére elegendő idő jut: a beszédnek a verseny napján 15:30-ig kell megérkeznie.

A középiskolás diákoknak a kötelező szöveg 2021. március 17-én szerdán 14.30 perctől kezdődik, ezért kérjük, hogy legkésőbb 2021. március 16-ig küldjék meg a szabadon választott szöveget tartalmazó fájlt, ami szintén vágatlan állapotban kell, hogy megérkezzen.

Kérem a felkészítő tanárokat, hogy jelezzék felém a résztvevő tanulók nevét, iskoláját és a felkészítő tanár nevét, legkésőbb 2021. március 16-ig. Köszönöm a kollégák segítségét!

A kérdéseiket illetve az elkészített felvételek linkjét az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérjük megküldeni.

Rákóczi Szövetség és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága első alkalommal rendezi meg Kárpát-medencei középiskolások számára a Lingua Materna elnevezésű vetélkedőjét. A vetélkedőt a Cultura Nostra és a Gloria Victis című versenyek mintájára anyanyelvi-irodalmi témában hirdetjük meg. Bízunk benne, hogy minden évben több száz Kárpát-medencei középiskola háromfős diákcsapata kapcsolódik be. Az évente más-más témakörben meghirdetett vetélkedő idei címe:

„Magyar táj, magyar ecsettel.” Tájirodalom, tájnyelv, a nemzeti táj és az egyén viszonya

A három fordulóból álló vetélkedőt évente, tavasszal indítjuk el. A háromfős csapatok egy kreatív feladat beadásával nevezhetnek. A beküldött dolgozatok alapján a legjobb 60 csapat kap meghívást a második fordulóba, amelyet a Rákóczi Szövetség egy háromnapos ifjúsági találkozón, Sátoraljaújhelyen rendez meg.

A második fordulóba (középdöntőbe) bejutott 60 csapat 2021. november 5-én írásbeli fordulón méri össze tudását, és ennek eredménye alapján a legeredményesebb tíz csapat kerül be a november 6-ai szóbeli döntőbe. A döntőben neves szakemberekből álló zsűri előtt számos feladat révén dől el a vetélkedő végső sorrendje. Valamennyi döntőbe és középdöntőbe jutott csapat értékes könyvjutalomban, a legjobb három csapat tagjai, valamint a felkészítő tanáraik egy külföldi tanulmányi kirándulásban részesülnek.

Az idei évben február 21-től elérhető a jelentkezési lap és az első forduló feladatleírása a Rákóczi Szövetség honlapján - kattintson ide a feladat és jelentkezési lap megnyitásához. 

Az első forduló feladata és a jelentkezési lap online leadásának határideje: 2021. június 11. péntek 23:59. A Rákóczi Szövetség weboldalán elérhető felületen tölthető fel a jelentkezési lap és az első forduló feladata.

Az első forduló eredményéről 2021. augusztus 25-éig értesítjük a csapatokat, illetve megtekinthető lesz a Rákóczi Szövetség honlapján is.

A vetélkedővel kapcsolatos további információ a Rákóczi Szövetség központi irodájától kérhető.

54. Országos középiskolai fotókiállítás
2021

 

A Baranya Megyei Szakképzési Centrum Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola fotókiállítást rendez Pécsett, az iskola aulájában a beküldött és a zsűri által kiválasztott képek felhasználásával.

A képek beérkezésének határideje: 2021. március 15. 23:59
Online eredményhirdetés: 2021. március 25. 11:00
A kiállítás ünnepélyes megnyitója és a díjak kiosztása: 2021. március 31. 11:00

A kiállítás 2021. április 30-ig tart nyitva minden nap 8 és 16 óra között.
Helye: Pécs, Malomvölgyi út 1/B.

 

Részvételi feltételek

A pályázaton részt vehet minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő nappali tagozatos tanuló, személyenként legfeljebb nyolc (8) darab (országos pályázaton még nem díjazott) - fekete-fehér, színes, vagy monokróm - digitális képpel.

A pályázat elektronikus formában zajlik.

A képeket regisztráció után, méretezve kell feltölteni a www.okfp.hu weblapra.

A képek hosszabbik oldala 2835 pixel legyen és 300 dpi felbontású, mely így 24cm-es levilágítási (nyomtatási) méretnek felel meg. Kiterjesztésük JPG, digitális méretük egyenként ne legyen nagyobb, mint 5 megabájt. A kiírástól eltérő méretű képek nem vehetnek részt a pályázaton. (kép méretezése)

Regisztrációkor és a képek feltöltésekor az összes adatot (név, iskola pontos neve, lakcím, képcím, stb.) a magyar helyesírásnak megfelelő nagy- és kisbetűkkel, szabályos szóközzel kell beírni.

Témák szerint két kategóriákat határozunk meg.Az „EGYÉB” kategória eddigi hagyományainkhoz hűen nem tartalmaz témáját illetően korlátozást azon kívül hogy a képek témája a jó ízlés határain belül legyen, amiért a szerző felelősséget vállal.

A másik téma a " Op-Art "Eszközei a tiszta geometria, a szín, a fény!Definícióját illetően olyan művészet ez, amelyben az átlagos geometriai és matematikai törvények hatnak, s lehetővé teszik, hogy optikai hatásuk révén a mozgás és a vibrálás érzetét keltsék. Több ponton érintkezik az építészettel, belsőépítészettel, forma- és ipari tervezéssel. Az op-art a vonalrendszert, az alapvető mértani alakzatokat: négyzetet, kört, háromszöget használ, s ezeket előre elképzelt terv szerint osztja be.Az "Op-Art" legkiemelkedőbb képviselője Victor Vasarely

A téma megközelítése lehet hagyományos vagy újító, realista vagy kreatív.

A regisztrációt követően a képek akkor válnak zsűrizhetővé, ha a pályázó befizette a képszámtól független 2.000,-Ft nevezési díjat banki, vagy postai készpénz átutalással.

Bankszámlaszám: 50100112-12010790 (Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola Dolgozóiért és Diákjaiért Alapítvány). Banki átutalásnál a megjegyzés rovatba a pályázó nevét és az „OKFP-2021” azonosítót kérjük beírni. (A számlát a regisztrációkor beírt lakcímre küldjük.)

Postai készpénz átutalás esetén a „címzett” rovatba a 50100112-12010790 számlaszámot és "Budapest 1910"-et, a közlemény rovatba az „OKFP-2021”- at kell beírni. (kitöltési minta) A beküldési határidőig a képek és adatok cserélhetők, javíthatók, törölhetők, a határidő lejárta után erre már nincs lehetőség. A kiállításon szereplő papírképek a rendező tulajdonában maradnak.

A nevezési díjról igény szerint számlát állítunk ki, melyet kérjük, hogy emailben jelezzen az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (Számlázási név, cím, adószám)A nevezési díj hiánya a képeket kizárja a pályázatból.

A díjazott és kiállított képekről a megnyitóra digitális katalógus készül, mely a kiállítás megnyitóját követően a honlapról letölthető lesz. A pályázatra beküldött képek a sajtóközlés és a kiállítás propagandája céljából szabadon és szerzői jogdíj nélkül felhasználhatók. A beküldött képeket országosan elismert fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli és meghatározza a díjakat.

A zsűrizés során a nevezők elbírálása két külön kategóriában történik.PROFI kategóriának számít a szakirányú fotográfus oktatásban részesülő, és az elmúlt 5 évben bármely fotókiállításon díjazott nevező. AMATŐR kategóriának számít a fotográfus oktatásban nem részesülő nevező.

Az összesítésben legjobb eredményt elért iskola egy évre birtokba veheti a külön erre a célra készült „Halász Rezső vándorserleg”-et. A pályázat díjai a befizetett nevezési díjakból, a szponzorok által felajánlott támogatásokból és a szervezők által összeállított tárgyjutalmakból állnak össze. A díjak átvétele csak a helyszínen lehetséges, a díjakat a kiállítás megnyitóját követően a kiállítás nyitva tartásának időpontjáig őrizzük meg.

További információ kérhető a 06-72-550-715 (Domján Endre) telefonszámon és a www.okfp.hu weblapon a kapcsolat menüpontban. Minden egyéb felmerülő kérdésben a bíráló bizottság határoz, melynek döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs. A résztvevők a képek elektronikus úton történő beküldésével alávetik magukat a kiállítás feltételeinek.

Képeik beküldését szeretettel várja és megköszöni:

Baranya Megyei Szakképzési Centrum Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola

Déri Tibor
igazgató
 
Domján Endre
szervező

A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola 24. alkalommal hirdeti meg a hagyományos ÍRÓ-DEÁK országos vers-és novellaíró pályázatát.

KATEGÓRIÁK:

Novella:                                                                                      Vers:
10-14 éves korig (általános iskola)                                              10-14 éves korig (általános iskola)
14-18 éves korig (középiskola)                                                   14-18 éves korig (középiskola)

            A pályaműveket 2021. március 1-ig várjuk a következő e-mail címekre:

NOVELLA 10-14 éves korig:             Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NOVELLA 14-18 éves korig:             Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

VERS 10-14 éves korig:                     Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

VERS 14-18 éves korig:                     Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A döntőt 2021. május 14-én, pénteken 13 órától tartjuk, ahova – az előzsűrizés után – a legjobb munkák szerzőit hívjuk meg iskolánkba. Ezen a délutánon a döntőbe jutott művek ismertetése után lesz az eredményhirdetés és a díjak átadása. A helyezésekről szakértőkből álló zsűri dönt. Amennyiben a járványügyi helyzet miatt a szóbeli döntőt nem lehet megtartani, a zsűri döntése alapján online hirdetjük ki az eredményt, és postán küldjük a jutalmakat. Minden pályázót legkésőbb 2021. május 3-ig értesítünk arról, hogy megrendezhetjük-e a döntőt, és bejutott-e a pályázó a szóbeli fordulóra.

  • A pályaműveket (max.10 vers, 1 novella) elektronikus úton várjuk.
  • A pályaművek témája szabadon választható.
  • Egy levélben csak egy pályázó szerepeljen! A levélben a pályázó tüntesse fel nevét, életkorát, címét (lak- és e-mail cím), telefonszámát, tanintézményét, felkészítő tanárának nevét! Hiányos adatok esetén nem tudjuk értékelni a pályaműveket.
  • A személyi adatokat tartalmazó levélhez csatolja a pályaművet! Egy pályázó az összes, azonos kategóriába tartozó művét egy fájlban küldje el! Formai követelmények: .docx formátum, Times New Roman betűtípus, 12-es méret. A fájl elnevezése ilyen formájú legyen:

 

név­­­­­­­_­műcím_kategória     (pl. KisPéter_A naphoz_vers1014)

 

A levél tárgya is ez legyen!

  • Amennyiben több kategóriában is pályáznak, mindegyiket a megfelelő e-mail címre küldjék!

( Bővebb felvilágosítást munkaidőben a 62 / 245-066-os telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhetnek a magyar szakos szervezőtanároktól.

Minden pályázónak sok sikert kívánunk!

Purgel Beáta                                                              Walterné Böngyik Terézia

   szervező                                                                               igazgató