Érettségi utáni szakképzés

Új EDIR honlapunk

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ICDL vizsgaközpont

ICDL logo without strap

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása

Projekt címe: Vállalkozz velünk! - Gazdasági vetélkedő

Pályázatunk keretében egy többfordulós versenyt szervezünk vállalkozási témában, a diákok diákvállalkozásokat hoznak létre és ezek a diákvállalkozások versenyeznek egymással. A verseny során a diákok bemutatják a korábban létrehozott cégeiket és különböző kategóriákban mérik össze tudásukat. A kiállítás keretében a cégek képviselői is vetélkednek egymással, prezentálják cégüket (kisfilm v. prezi), bemutatják működésüket.

Első forduló: Cégbemutató elkészítése prezentáció formájában, katalógus, szórólap, névjegykártya Határidő: 2022. november 30.

Az országos döntő kategóriái: legjobb stand, legjobb katalógus, legjobb szórólap, legjobb vállalkozási ötlet, legjobb cégbemutató

Országos döntő: 2022. december 14.

emet logo ntp palyazatntp kicsiKIM logo ntp palyazat

NTP-INNOV-22-0129 pályázat keretében 1 000 000 Ft pályázati összegben részesült a Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskoláért Alapítvány, amely összeget 60 órás tanórán kívüli digitális kompetenciák elmélyítését szolgáló komplex tehetséggondozó program keretein belül használják fel az iskolában. A program keretein belül 60 órás tanirodai szakkör valósul meg, ahol diákjaink a nemzetközi tanirodai versenyekre készülnek fel.

Szakmai beszámoló

Fotódokumentáció

ntpKIM logo ntp palyazatemet logo ntp palyazat

pen logo

logo include

 

logo erasmus

 

 

 

A projekt címe: Multinacionális Tanirodai Partnerség

A projekt rövid címe: INCLUDE

A projekt időtartama: 2022. április 1-től 2023. december 31-ig, 21 hónap

A projekt átalány költségvetése: 60.000 Euró

A projekt a tanirodai gyakorlócégeket (PE) célozza meg, amelyek diákok által működtetett, valós üzleti körülményeket szimuláló gyakorlatorientált szakképzést jelent. Az INCLUDE projekt célja az innováció fejlesztése azáltal, hogy olyan koncepciót dolgoz ki, amely lehetővé teszi a gyakorlócégek számára, hogy nemzetközi fiókokat hozhassanak létre. A projekt alapötlete az, hogy innovatív utat nyisson a szakképzésben részt vevő tanulók számára, amellyel megtapasztalhatják az együttműködést más országok tanulóival, határokon átívelő gyakorlócégek működtetését, a közös cég bizonyos részeinek működését akár más-más országban, más-más partner iskolánál.

Partnerek:

  • Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum (vezető partner)
  • László Líceum, Nagyvárad, Románia
  • TANDEM, n.o. Szlovákia
  • Katharinen-Gymnasium Ingolstadt, Németország, szerződéses partner

 

NTP-TMV-22-0044

Deák nyelvi verseny 1000 000 Ft

A verseny célja a legtehetségesebb, legkreatívabb és legjobb előadóképességgel rendelkező diákok megversenyeztetése és kiválasztása. A verseny írásbeli és szóbeli prezentációs és kötetlen beszélgetés fordulókból áll, a szóbeli fordulóhoz hallott szöveg értése is társul, így minden olyan készséget tesztelünk, ami az érettségin és nemzetközi nyelvvizsgákon is mérésre kerül.

A verseny írábeli része vegyes témájú feladatokat tartalmaz, olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, valamint kreatív fogalmazási feladatot. A szóbeli forduló része a hallott szöveg értése, valamint a prezentáció előadása. A prezentáció témája minden évben szorosan kapcsolódik az Európai Unió éves témájához is. Ez a verseny megyei szinten felfedezi és kiválasztja a legügyesebb, legrátermettebb, legkreatívabb technikumi tanulókat angol és német nyelvből, akiket egy független zsűri értékel a szóbeli fordulóban.

Szakmai beszámoló

Fotódokumentáció

    CSFTNM logo 1ntp kicsi

Kedvezményezett neve: GYSZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum

NTP támogatásának ténye és a támogatás éve: NTP-TMV-0016 pályázat, 2021.

A támogatás, szakmai program célja: Nemzetközi Tanirodai Kiállítás megrendezésének támogatása

 

Támogatói okirat szerinti pontos támogatási összeg:  750 000 Ft

A Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum 12. alkalommal rendezte meg az Apáczai Kar tornacsarnokában a hagyományos Nemzetközi tanirodai kiállítást, amelyre 23 diákcég küldte el a nevezését. A deákos diákcégek mellett ózdi, nyíregyházi, nagyváradi és gyulafehérvári csapatok vettek részt a versenyen, ezen kívül sok külföldi csapat az online megmérettetést választotta. A diákok a legjobb stand, katalógus, legjobb eladó és jelentős számú különdíjért szálltak versenybe. A virtuális kereskedés a gyakorlatorientált képzést és az élményközpontú oktatást kiválóan szolgálja.

A diákok lelkesedése, szakmai kiválósága lenyűgözte a zsűrit és a látogatókat is, akik között a soproni Fáy közgazdasági iskolából, Lanzenkirchenből és Gyulafehérvárról érkeztek vendégek. A neves szakmai zsűri elnöke dr. Vágyi Ferenc Róbert, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének alelnöke volt. A zsűri tagjai voltak: Molnár Albert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és dr. Buics László, a Széchenyi Egyetem oktatója.

Az összesített 1. helyezést a Deák-iskola Pacific Kft. csapata nyerte, akik egyedi streetwear ruhák kereskedelmével foglalkoztak. Az általuk kínált pólókra gyermekbántalmazás áldozatainak rajzai kerültek, a virtuális kereskedés díját pedig az érintett gyermekek megsegítésére ajánlották fel.

image002  image004

További cikkeink...

  1. Nyertes NTP pályázat