Érettségi utáni szakképzés

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ICDL vizsgaközpont

ICDL logo without strap

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

NTP-TMV-22-0044

Deák nyelvi verseny 1000 000 Ft

A verseny célja a legtehetségesebb, legkreatívabb és legjobb előadóképességgel rendelkező diákok megversenyeztetése és kiválasztása. A verseny írásbeli és szóbeli prezentációs és kötetlen beszélgetés fordulókból áll, a szóbeli fordulóhoz hallott szöveg értése is társul, így minden olyan készséget tesztelünk, ami az érettségin és nemzetközi nyelvvizsgákon is mérésre kerül.

A verseny írábeli része vegyes témájú feladatokat tartalmaz, olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, valamint kreatív fogalmazási feladatot. A szóbeli forduló része a hallott szöveg értése, valamint a prezentáció előadása. A prezentáció témája minden évben szorosan kapcsolódik az Európai Unió éves témájához is. Ez a verseny megyei szinten felfedezi és kiválasztja a legügyesebb, legrátermettebb, legkreatívabb technikumi tanulókat angol és német nyelvből, akiket egy független zsűri értékel a szóbeli fordulóban.

    CSFTNM logo 1ntp kicsi

Kedvezményezett neve: GYSZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum

NTP támogatásának ténye és a támogatás éve: NTP-TMV-0016 pályázat, 2021.

A támogatás, szakmai program célja: Nemzetközi Tanirodai Kiállítás megrendezésének támogatása

 

Támogatói okirat szerinti pontos támogatási összeg:  750 000 Ft

A Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum 12. alkalommal rendezte meg az Apáczai Kar tornacsarnokában a hagyományos Nemzetközi tanirodai kiállítást, amelyre 23 diákcég küldte el a nevezését. A deákos diákcégek mellett ózdi, nyíregyházi, nagyváradi és gyulafehérvári csapatok vettek részt a versenyen, ezen kívül sok külföldi csapat az online megmérettetést választotta. A diákok a legjobb stand, katalógus, legjobb eladó és jelentős számú különdíjért szálltak versenybe. A virtuális kereskedés a gyakorlatorientált képzést és az élményközpontú oktatást kiválóan szolgálja.

A diákok lelkesedése, szakmai kiválósága lenyűgözte a zsűrit és a látogatókat is, akik között a soproni Fáy közgazdasági iskolából, Lanzenkirchenből és Gyulafehérvárról érkeztek vendégek. A neves szakmai zsűri elnöke dr. Vágyi Ferenc Róbert, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének alelnöke volt. A zsűri tagjai voltak: Molnár Albert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és dr. Buics László, a Széchenyi Egyetem oktatója.

Az összesített 1. helyezést a Deák-iskola Pacific Kft. csapata nyerte, akik egyedi streetwear ruhák kereskedelmével foglalkoztak. Az általuk kínált pólókra gyermekbántalmazás áldozatainak rajzai kerültek, a virtuális kereskedés díját pedig az érintett gyermekek megsegítésére ajánlották fel.

image002  image004

Kedvezményezett neve: GYSZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum

NTP támogatásának ténye és a támogatás éve: NTP-TFJ-19-0046 pályázat, 2019-2020.

A támogatás, szakmai program célja: A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása, Tehetséggoondozás a tanirodában

 

Támogatói okirat szerinti pontos támogatási összeg: 1 500 000 Ft

A pályázaton nyert összegből a gyakorlatorientált tanirodai oktatáson keresztül valósult meg a tehetségfejlesztés. A pályázatban irodai eszközöket rendeltünk, ezzel segítve a diákok tanirodai kiállításra való felkészülését, illetve a kiállításon való megjelenését. Beszerzésre került többek között színes multifunkciós fénymásoló, fényképezőgép, hangfal, mikrofon, szórólaptartók, iratmegsemmisítők, táblamodulok.

image002image004