Érettségi utáni szakképzés

Új EDIR honlapunk

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ICDL vizsgaközpont

ICDL logo without strap

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

uzeml2Önként jelentkező érdeklődőkkel indult útjára csapatunk a 9.I osztályból egy 3 üzem látogatásából álló „túrára”. A sorozat azzal egészül majd ki, hogy a tapasztaltakból a csapat egy előadást fog alkotni, melyet érdekes, interaktív formában osztályunknak be is kell mutatni.
A Víz Világnapja (március 22.) előlegezéseként, de a tudatos fogyasztóvá neveléshez is kapcsolódóan első állomásunk a Pannon-Víz győri központjában volt. Itt lebilincselően érdekes előadást hallhattunk a vízszolgáltatás és a víztornyok történetéről, működéséről Tóth László előadótól. Az értékes, történelmi fotók megelevenítették a II. világháborút, a csatorna-hálózat létrehozását, a víztornyok monumentális építkezéseit.

A fénykép a falikút-gyűjtemény előtt készült a csapatról: Iván Szonja, Illik Alex, Lung Miranda, Mezzöl Imre, Módi Jázmin, Hibik Benjámin, Niksz Nadin

A következő napon, március 19-én utunk az Écsi Szennyvíztisztító telepre vezetett. Bejártuk a képen látható medencék felett vezető hidakat, megismerve a lakossági szennyvíz útját a nagyon szagos, zavaros állapotától a baktériumok által megtisztított, kifejezetten „illatos”, áttetsző mivoltáig. Eszlinger László telepvezető a legkülönlegesebb kérdéseinket is megválaszolta, érződött a telep iránti elkötelezettsége. A látogatáson szembesültünk azzal is, milyen kellemetlenségeket tud okozni nem odaillő tárgyak toalettbe dobálása, a felelőtlen fogyasztói magatartás.

uzeml3

Izgalommal várjuk a következő üzemlátogatást, melyről szintén beszámolunk!