Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

Győri Szolgáltatási SZC

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

A jovo kozgazdasza dij2„Csak a munka fejti ki, csak az tartja fel a testnek és a léleknek erejét; csak a munka tesz hasznossá magunk és polgártársainkra nézve” – mondta Deák Ferenc, a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma névadója.

Az idei tanévben újra átadtuk iskolánkban A jövő közgazdásza díjat, melyet Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere támogatásával a Raab Audit Adótanácsadó és Könyvvizsgáló Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Szabó István úr alapított 2011-ben. A díj fővédnöke Borkai Zsolt polgármester.

 

A díj alapításának célja, hogy évenkénti váltásban a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma illetve a Győri Szolgáltatási SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma, egy - a legjobb tanulmányi eredménnyel rendelkező és a közgazdasági tanulmányok terén is kiemelkedő, a legtehetségesebbnek mutatkozó – végzős diákja elismerésben részesülhessen.

Az idei tanévben iskolánk tantestületének döntése alapján Péntek József 12. i osztályos tanuló érdemelte ki a megtisztelő elismerést.

Péntek József tudatosan választotta a közgazdasági pályát. Tanulmányait felelősségteljes hozzáállás, kitartás, pontosság és szorgalom jellemzi. Szakmai tárgyakból mindvégig kimagasló teljesítményt nyújtott. A szakma jellegéhez igazodva tudása kiemelkedő matematikából, informatikából, középfokú komplex angol nyelvvizsgával rendelkezik. Kitűnő tanulmányi eredménye mellett, számos tanulmányi versenyen indult, szép eredményeket elérve.

A 2016-2017. tanévben a Corvinus Közgazdasági Verseny országos fordulóján nyolcadik helyezést ért el, ugyanebben az évben a Deák-iskola legjobb matekosa, és a Kenguru matematikai verseny megyei harmadik, a Megyei matematika verseny tizedik helyezettje lett. Harmadik helyezést ért el a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara által meghirdetett Tájra Fel! honismereti versenyen.

 Az idei tanévben az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén az országos forduló hatodik, a Megyére Fel! regionális honismereti csapatverseny első, a Kenguru matematika verseny megyei hetedik helyezettje.

Péntek József diákközösségünk kimagaslóan értékes tagja, társaival tisztelettudó, segítőkész, munkáját kifogástalanul, lelkiismeretesen végzi. Tanulmányait a Corvinus Egyetem pénzügy-számvitel szakán szeretné folytatni.

A díjazott jutalma a „Pro Talento Érem a közgazdász szakma ifjú tehetségének” elnevezésű, Lebó Ferenc szobrászművész által készített emlékérem, és nettó 100.000,- Ft pénzbeli támogatás, mely a felsőfokú tanulmányok megkezdésével összefüggő költségek fedezésére használható fel.

A sikerhez, a tudáshoz, céljaink eléréséhez kitartó munka vezet. Szeretettel gratulálunk diákunknak, Péntek Józsefnek, aki kiérdemelte a legkiválóbbaknak járó elismerést, és tanulmányaihoz további sok sikert kívánunk!

A jovo kozgazdasza dij