Érettségi utáni szakképzés

Új EDIR honlapunk

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ICDL vizsgaközpont

ICDL logo without strap

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

Tudatos fogyaszto verseny42018. április 25-én került sor a Tudatos fogyasztó verseny döntőjére. A 19 sikeres plakátot készítő csapat egy fogyasztóvédelmi totót töltött ki, és a legjobban teljesítő 6 csapat kerülhetett a döntőbe. Ezen az alkalmon változatos verseny-feladatok próbálták meg a csapatok tudását, probléma-megoldó képességét, kreativitását, ill. a környezettudatos gondolkodás legalább ilyan fontos szerepet kapott.

 

Hogyan és meddig reklamálhatunk egy levált talpú cipővel, vagy vajon nekünk kell-e bizonyítani, hogy gyári hibás-e a mobiltelefonunk? A diákok ügyesen helytálltak, a legnehezebbnek ígérkező szituációs gyakorlatokat is talpraesetten megoldották, a fő cél a közös gondolkodás, együttműködés volt. Az Össztűzben a gyors reagálást, az Ötletbörzében az ún. ötletrohamot gyakorolhatták a versenyzők. Kovácsné Zimborás Ágnes igazgatón kívül a zsűri tagjai között üdvözölhettük Horváth Lászlót, a Győri Békéltető Testület volt elnökét, aki nagy szeretettel és szakértelemmel javította a diákok hibáit. Horváth Ádám egyetemista (Széchenyi István Egyetem) néhány évvel ezelőtt még deákos diák volt, most zsűritagként vett részt a versenyen, s az alkalmat és időt egy kis egyetemi kedvcsinálásra is „kihasználta”, valamint dicsérte volt iskolája érdemeit.

A verseny fárasztó, de eredményes volt, és reméljük, hogy a résztvevő diákokat nemcsak ahhoz segítette hozzá, hogy fogyasztóként bátran kiálljanak magukért, hanem ahhoz is, hogy a szereplés, kiállás, meggyőzés gyakorlásával az érettségin is jobban tudjanak majd szerepelni.

Az I. csapat a bécsi ENSZ-központba látogathat, a II. és III. helyezettek pedig ajándékkosarat kaptak. A verseny helyezettjeinek és minden résztvevőnek gratulálunk!

 

I.

12.i

Zöldgazdászok

Bali Zsüliett Anna

Haui Réka

Péntek József

Vörös Gergő

II.

11.g

Ökokoalák

Budai Anna

Hollós Kitti

Lukács Virág

Szabó Veronika

III.

10.e

Zöld E-sek

Balogh Martina

Forrás Anna

Herczeg Klaudia

Vörös Vivien

 

Tudatos fogyaszto verseny

Tudatos fogyaszto verseny2

Tudatos fogyaszto verseny3