Érettségi utáni szakképzés

Új EDIR honlapunk

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ICDL vizsgaközpont

ICDL logo without strap

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

EUnapA Nagykövet Iskola program keretén belül, iskolánkban először, Európa napokat tartottunk április 13-án és április 21-én.

Április 13-án rendezvényünket egy tájékoztató videóval indítottuk, amely által a diákok az esemény lényegéről, jelentőségéről és pontos programjáról informálódhattak.

 

Ezt követően, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő avatta fel iskolánk új Eu infópontját, melynek célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa iránt és a diákok tájékoztatása az Európai Unió működéséről, illetve a lehetőségekről, amelyekkel uniós állampolgárként élhetnek.

A rendezvény előadássorozattal folytatódott, amelyet 23 előadó tisztelt meg jelenlétével és színvonalas előadásával. Előadóink a Veszprémi Egyetemről, a Soproni Egyetemről, a Kormányhivataltól, az Iparkamarától, a Europe Direct Irodától, a Széchenyi Egyetemről, a Rügybázis Egyesülettől, az Euroexam-től érkeztek és olyan témákat dolgoztak fel, mint az európai munkavállalás, ösztöndíjlehetőségek, turizmus, pénzügy, e-kereskedelem, fogyasztóvédelem.

Előadásaink után filmklub keretében az osztályok megnézték a „Mindenki” című Oscar-díjas magyar kisfilmet.

Több, mint 500 diák jelentkezett a régiónk iskoláiban meghirdetett nyelvi versenyre, melynek döntő fordulójával folytatódott délután az Európa-napunk. A színvonalas szóbeli prezentációk megnehezítették a zsűri dolgát, de végül Deák-os sikerek is születtek.

Az első EU-nap a Szakmák Éjszakájával ért véget.

Április 21.-i, második Európa napunkra izgalmas vetélkedősorozatot szerveztünk. Az osztályoknak egy-egy kisorsolt uniós tagország képviseletében egy sor próbát kellett kiállniuk és feladatokat teljesíteniük. Kidíszítették termeiket, ételspecialitásokat készítettek saját országaik jegyében, prezentációkat mutattak be országaikról, EU-forrásra pályáztak, kvízkérdésekre válaszoltak, dalokat tanultak és adtak elő az Unió különböző nyelvein és a foci EB sem maradhatott ki.

A rendezvény sikeresen zárult. Első helyezést ért el a 9.i osztály Luxemburg képviseletében, míg a második és harmadik díjat a 11.i (Szlovénia), valamint a 10.e (Dánia) osztályok nyerték el.

Minden lelkes résztvevőnek gratulálunk.

 

Enap2

EUnap3

EUnap4

EUnap5

EUnap6