Érettségi utáni szakképzés

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ECDL vizsgaközpont

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

EU Nagykövet Iskola

Facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

EUnapA Nagykövet Iskola program keretén belül, iskolánkban először, Európa napokat tartottunk április 13-án és április 21-én.

Április 13-án rendezvényünket egy tájékoztató videóval indítottuk, amely által a diákok az esemény lényegéről, jelentőségéről és pontos programjáról informálódhattak.

 

Ezt követően, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő avatta fel iskolánk új Eu infópontját, melynek célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa iránt és a diákok tájékoztatása az Európai Unió működéséről, illetve a lehetőségekről, amelyekkel uniós állampolgárként élhetnek.

A rendezvény előadássorozattal folytatódott, amelyet 23 előadó tisztelt meg jelenlétével és színvonalas előadásával. Előadóink a Veszprémi Egyetemről, a Soproni Egyetemről, a Kormányhivataltól, az Iparkamarától, a Europe Direct Irodától, a Széchenyi Egyetemről, a Rügybázis Egyesülettől, az Euroexam-től érkeztek és olyan témákat dolgoztak fel, mint az európai munkavállalás, ösztöndíjlehetőségek, turizmus, pénzügy, e-kereskedelem, fogyasztóvédelem.

Előadásaink után filmklub keretében az osztályok megnézték a „Mindenki” című Oscar-díjas magyar kisfilmet.

Több, mint 500 diák jelentkezett a régiónk iskoláiban meghirdetett nyelvi versenyre, melynek döntő fordulójával folytatódott délután az Európa-napunk. A színvonalas szóbeli prezentációk megnehezítették a zsűri dolgát, de végül Deák-os sikerek is születtek.

Az első EU-nap a Szakmák Éjszakájával ért véget.

Április 21.-i, második Európa napunkra izgalmas vetélkedősorozatot szerveztünk. Az osztályoknak egy-egy kisorsolt uniós tagország képviseletében egy sor próbát kellett kiállniuk és feladatokat teljesíteniük. Kidíszítették termeiket, ételspecialitásokat készítettek saját országaik jegyében, prezentációkat mutattak be országaikról, EU-forrásra pályáztak, kvízkérdésekre válaszoltak, dalokat tanultak és adtak elő az Unió különböző nyelvein és a foci EB sem maradhatott ki.

A rendezvény sikeresen zárult. Első helyezést ért el a 9.i osztály Luxemburg képviseletében, míg a második és harmadik díjat a 11.i (Szlovénia), valamint a 10.e (Dánia) osztályok nyerték el.

Minden lelkes résztvevőnek gratulálunk.

 

Enap2

EUnap3

EUnap4

EUnap5

EUnap6