Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Itt jelentünk meg!

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

Győri Szolgáltatási SZC

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

Marcius 15 a Felvideken3Iskolánk tanulóinak egy csoportja a Rákóczi Szövetség anyagi támogatásával a Felvidéken ünnepelte az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját.

 

Az ünnepnapon szemerkélő esőben, a 170 évvel ezelőttihez hasonló időben indultunk útnak. Az első megálló Nagymegyeren a Kereskedelmi Akadémia volt, ahol a testvériskolánk történelemtanára és diákjai szeretettel fogadtak bennünket. Utunkat Dunaszerdahelyen a Csallóközi Múzeum meglátogatásával folytattuk. Itt a környék természeti adottságaival, a magyarság életével, történelmével ismerkedtünk meg. Visszatérve Nagymegyerre, a Kereskedelmi Akadémia ünnepségén vettünk részt, amit a kultúrházban rendeztek meg. A Vox Megere együttes zenés-verses előadása megidézte az 1848-as hangulatot, Petőfit és a márciusi ifjak szellemiségét.

Végül a református temetőben a két iskola diákjai Nemes Nagy Rátz József hadnagy sírjánál helyezték el koszorúikat. A Himnusz eléneklésével zárult a megemlékezés.

A találkozás nagyon jól sikerült, a felvidéki és a győri diákok szabadidejükben közelebbi ismeretségbe kerültek egymással.

Marcius 15 a Felvideken2

Marcius 15 a Felvideken

Marcius 15 a Felvideken4