Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

Győri Szolgáltatási SZC

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

A NYME Apáczai Csere János Kara negyedik alkalommal hirdette meg a Tájra Fel! honismereti versenyét. Iskolánk most is és az előző években is regisztrált a versenyre és sikerült mindig a döntőbe bejutnunk. Legjobb helyezésünk a megyei 2. helyezés 2014-ben, tavaly 3. helyezést értünk el.
A verseny keretében kerékpáros túrák segítségével fedezzük fel a megye és most már a Felvidék természeti és épített értékeit. Keressük a megyerikumokat, tanösvényeket, tájvédelmi körzeteket, nemzeti parkokat. Az élményekből dokumentációt készítünk, ahol képekkel illusztrálva mutatjuk be az általunk felfedezett-megtekintett látnivalókat, rövid leírással kiegészítjük.


Az idei tanévben nagy örömömre két csapatot is sikerült regisztrálni: az egyik a 11.i osztályból 7 fő (ők már harmadik éve vesznek részt a versenyen) és a 9.i osztályból 15 fő.

A 11.i csapata két kerékpártúrán vett részt
2017. május 9-én Rajka – Vajka – Bős – Vámosszabadi – Győr (megtett táv 85 km) – 3 fő
Megtekintettük a Bősi víztározót, az új Duna ággal elzárt három felvidéki települést és környékét, ami a Duna-menti Tájvédelmi Körzet része, ahol a Dunai szigetrendszer növény és állatvilága egyedülálló.
2017. május 29-én Fertőszentmiklós – Sarród – Fertő-tó – Pomogy (Ausztria) – Tőzeggyármajor – Király-tó – Kapuvár (megtett táv 74 km) –13 fő
A Fertő-Hanság Nemzeti Park területén meglátogattunk több tanösvényt (Sziki Őszirózsa, Hany Istók), megcsodáltuk a Fertő-tó gazdag madár különlegességeit, szürkemarha-rackanyáj szabadon legelésző csordáit és Hany Istók lápi világát. Kijutottunk Ausztriába és az Mosontarcsai (Andaui) hídhoz.

A 9.i csapata egy kerékpártúrán vett részt
2017. május17-én Mosonmagyaróvár – Halászi – Lipót – Hédervár – Ásványráró – Dunaszeg – Győr (megtett táv 68 km)
A Szigetközi Tájvédelmi Körzetben barangoltunk és bemerészkedtünk a Duna szigetvilágába.
Számos különleges látnivalót is megtekintettünk: Óvári Várat, Hédervári Árpádfát, Lipóti gesztenyesort, Dunaszegi Morotva-tavat.
A túrák alkalmával vonattal közelítettük meg a kiindulási helyeket, illtve vonattal érkeztünk vissza. Kiépített kerékpárutakat, töltéseket használtunk. Reméljük most is sikerül a döntőbe jutnunk!