Érettségi utáni szakképzés

Új EDIR honlapunk

Naptár

E-kréta

kreta banner

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ICDL vizsgaközpont

ICDL logo without strap

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

joomla facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

Iskolánk 2019-ben újra pályázatot adott be az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikumot újra érdemesnek ítélte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére a 2020-2023-as időszakra is.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.
Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény jó gyakorlata:

A Europen, vagyis a nemzetközi tanirodai szervezet, amelynek közel 40 ország a tagja, iskolánkat kérte fel, hogy legyünk mentorai a tanirodai oktatásnak, szervezzük meg Magyarországon a diákcégeket összefogó hálózatot. A Cégszolgálati Központ programja és honlapja Takács Gábor úrnak és kollégáinak köszönhetően a 2019/2020-s tanévben elkészült. Így ettől a tanévtől kezdve a mi irányításunkkal életre kel a Cégszolgálati Központ, esélyt adva arra is, hogy a világhálózathoz csatlakozhassanak az ország szakgimnáziumaiban működő gyakorló cégek. A tanirodai módszer lényege, hogy a diákok egy általuk létrehozott vállalkozást, egy gyakorlócéget működtetnek, amelyben cég-szimuláció zajlik. A diákok a különböző munkahelyeken elsajátíthatják egy adott részleghez tartozó munkaköri feladatokat, így a titkári, beszerzés, marketing stb. tevékenységeket.

A külső kapcsolatok a Cégszolgálati Központon keresztül zajlanak. Ez szimulálja a hatóságokat, a bankot, piacot, vagyis a cégek külső feltételrendszerét biztosítja. A taniroda tehát egy olyan online oktatási rendszer, amiben a közgazdasági és kereskedelmi szakképzés területén oktató intézményeknek lehetőségük van, fiktív cégen keresztül bemutatni az üzleti élet összefüggéseit. A jó gyakorlat továbbadására továbbképzéseket, bemutató órát és minden évben nemzetközi tanirodai kiállítást és versenyt is szervezünk. A tanirodai módszer a játék, az együttes izgalom élményén keresztül tanítja meg a diákoknak mindazt, amire a ma emberének szüksége van: kreativitásra, együttműködésre, felelősségvállalásra.

Iskolánkban a helyi tanterv szerint 11-12-13. évfolyamon heti két órában csoportbontásban tanulják a diákok a tanirodai ismereteket, ehhez rendelkezésre áll két irodatechnikai eszközökkel felszerelt tanterem, irodai szoftverek és papír alapú bizonylatok. A módszer sikerességének eredményeit jól tükrözik a nemzetközi tanirodai kiállításokon, versenyeken elért kiváló helyezéseink, ahol legtöbbször egyedüli magyar csapatként képviseljük hazánkat a nemzetközi mezőnyben.

2009 óta nemzetközi tanirodai kiállítást szervezünk (Magyarországon egyedüliként), amelyen az iskolai diákcsapatokon kívül osztrák, szlovákiai, erdélyi, német és cseh csapatokat is köszönthetünk.

Kapcsolattartó: Kovácsné Zimborás Ágnes
igazgató, mesterpedagógus szaktanácsadó
Telefon: 96/312-135
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.