Érettségi utáni szakképzés

Naptár

E-kréta

kreta banner

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ECDL vizsgaközpont

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

EU Nagykövet Iskola

Facebook

joomla facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

EU nap2Iskolánk az idei tanévben rendhagyó módon szervezte meg az EU napot. László Ildikó és Major Viola Senior nagykövetek és az iskola Junior nagyköveteinek szervezésében többféle programból lehetett választani, majd a diákok a Google Meet és a Zoom felületén vehettek részt a versenyekben.

Minden osztály egy országot képviselt az EU nap folyamán, az országokról készült prezentációkat Polster Csilla és Bogár Eszter tanárnők zsűrizték. A diákok az online felületen Kahoot kvízekkel is készültek az országokról, melyeken pontokat szerezhettek. Külön érdekesség, hogy egy online alkalmazás segítségével a diákok virtuálisan kidíszíthettek egy tantermet a kapott ország jellemzői alapján, melyre szintén pontokat kaphattak. A zsűri Kissné Kovács Katalin tanárnő volt. A vitateremben kisebb csoportokban vitathatták meg az álláspontjaikat a diákok a Junior nagykövetek segítségével.

A fenntarthatóság nevében olyan verseny is volt, ahol a diákok PET-palackokból készítettek használati tárgyakat, amelyeket Lantos Eszter tanárnő értékelt. Márton Lívia és Simonné Farkas Orsolya tanárnők az országplakátokat pontozták.

A szervezők egy Facebook oldal létrehozásával fogták össze az események sokaságát, illetve rendszeres posztokban információt osztottak meg az EU-ról, az EU működéséről és érdekességekről. Volt fotó- és rajzpályázat is, melyre sok munka érkezett, ezeket Kovácsné Zimborás Ágnes igazgatónő és a Győr-Moson-Sopron megyei Europe Direct iroda képviseletében Dr. Lakatosné Dr. Novák Éva irodavezető zsűrizte. A nyertesek értékes ajándék utalványban részesülnek a Europe Direct iroda jóvoltából.   Emellett közönségszavazásra is lehetőséget adott a Facebook oldal, így ott is született pár különdíjas alkotás. A nyertes pályázatokat, az osztályok ország összefoglalóit, a teremdíszítés eredményeit, plakátokat és a PET-palackokból készült alkotásokat a Facebook oldalon lehet megtekinteni. https://www.facebook.com/deaknagykovetiskola

A nap második felében előadásokon és EU-órákon vehettek részt az osztályok, több külföldi és hazai előadót hívtunk meg, akik a Google Meet felületén tartották meg prezentációjukat és sok érdekességet meséltek el az EU-ról, országaik kulturális szokásairól és csodaszép helyekre kalauzolták el a diákokat.

A nap végén a versenyt a 10.E osztály nyerte, a második helyen végzett a 10. I osztály és harmadik helyezett lett a 10.G osztály. Az első, második és harmadik helyezett osztályok egyaránt csapatépítő élményekkel gazdagodhatnak a Győr-Moson-Sopron megyei Europe Direct jóvoltából! Az EU nap szervezésében sok segítséget kaptunk a Győr-Moson- Sopron megyei Europe Direct irodától. https://www.facebook.com/europedirectgyms/ Továbbá köszönjük az Európai Parlament Budapesti Tájékoztató Irodájának, valamint Jungvirtné Kovács Edinának, és Nagy Edinának a díjazáshoz nyújtott támogatását!

A rengeteg érdekes program lehetőséget adott a diákjainknak arra, hogy alaposabban megismerhessék az EU működését, sokszínűségét és folyamatait. Köszönet a diákoknak az aktív részvételért, az osztályfőnököknek és a kollégáknak a lelkes zsűrizésért.

Major Viola

Senior nagykövet, angoltanár