Érettségi utáni szakképzés

Naptár

E-kréta

kreta banner

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ECDL vizsgaközpont

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

EU Nagykövet Iskola

Facebook

joomla facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

podorcsabaA PÉNZ7 keretei között zajló Vállalkozói Témahét fontos eseménye volt az az online tanóra, ahol a 10. e. osztály tanulói megismerkedhettek Pődör Csaba vállalkozóval, aki 2017-ben Magyar Termék Nagydíjban részesült.

Pődör Csaba, mint az Uniferro és a Variq cégek tulajdonosa és ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy sikeres vállalkozónak. Párhuzamba állította a sportolói tevékenységet és a sikeres vállalkozói működést, hiszen a siker mindegyik esetben csakis kitartással, kemény munkával, szorgalommal érhető el.

Mindezeken kívül meg kell találni azt a piaci rést, ahol az ötletünkkel valós igényt tudunk kielégíteni, a versenytársaktól jól megkülönböztethető módon.

A beszélgetés során megtudtuk, hogy az egyetemi tanulmányait követően több éven keresztül szerzett alkalmazottként szakmai és vezetői tapasztalatokat, és csak ezt követően kezdett önálló vállalkozásba. Azóta viszont sikeresen működteti cégeit, amelyekkel már a nemzetközi piacokon is jelen van.

A jó hangulatú óra hasznos információkkal egészítette ki a diákok már meglévő vállalkozási ismereteit, segített kialakítani a megfelelő vállalkozói szemléletet.