Érettségi utáni szakképzés

Naptár

E-kréta

kreta banner

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

Reklámfilm

OH Bázisintézménye

ECDL vizsgaközpont

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Győri Szakképzési Centrum

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

EU Nagykövet Iskola

Facebook

joomla facebook

Pénziránytű

Origo Nyelvi Centrum

Waclaw Felczak Alapítvány

Látogatók

penz7A Pénziránytű Alapítvány PÉNZ7 programsorozatán belül a 10. i osztálynak lehetősége volt önkéntes segítő vállalkozóval beszélgetni, aki online kapcsolódott be az immár hagyományosnak tekinthető Meet órába. A diákok a beszélgetés előtt elvégezték az InnoVÁL(L) – Vállalkozz Okosan tananyag, Vállalkozásindítás pénzügyi, jogszabályi kérdései tanfolyamot; amelyből megtanulták, miért fontos vállalkozóként a bevételeket és a kiadásokat előre kalkulálni vagy milyen lehetőségek léteznek a fogyasztói ár meghatározására, valamint megismerteti a pénzforgalomhoz kapcsolódó kötelező bizonylatokat és használatuk szabályait is.

 

A vállalkozóval közös online órára március 9-én került sor, és a tervezett 45 perc helyett 90 percig tartott. A sikeres iskola-önkéntes kapcsolatfelvételt ebben a tanévben is koordinátorként a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM) munkatársai segítették.

Segítő önkéntes szakértőnk a regisztrációja során a mi iskolánkat választotta; Véh Balázs vállalkozó személyében nem csak egy sikeres embert ismerhettünk meg, hanem egy nagyon szimpatikus, a diákok nyelvén jól értő családapát is, aki a vállalkozási sikerek mellett a család fontosságáról is beszélt hallgatóinak.

Véh Balázs 30 éve foglalkozik életvitelszerűen vállalkozással igen változatos területeken, melyek közül a leginkább ismert a legnagyobb hazai felnőttképző franchise hálózat a Katedra; de emellett üzemeltet saját tulajdonú irodaingatlanokat; menedzsel egy fogorvosi szakellátással foglalkozó céget; befektetőként aktívan részt vesz startup projektek finanszírozásában és vezetésében. 2015-ben elnyerte az év vállalkozója díjat.

Kérdezgettük őt a vállalkozásairól, a vállalkozói lét velejáróiról, mesélt sportszeretetéről, életcéljáról, és nem utolsó sorban szeretettel beszélt a családjáról. A diákok érdeklődve hallgatták, és nagyon jó kérdéseket tettek fel neki, amelyeket ő készségesen válaszolt meg. Az előírt 45 perc helyett 90 percig tartott bennünket a képernyő előtt.

Szeretettel hívtuk meg őt iskolánkba, a járvány lecsengésével talán személyesen is találkozhatunk. Elérhetőségét szívesen megosztotta a diákokkal, akik bármikor fordulhatnak hozzá egy-egy vállalkozási ötlettel.

Zárásként meghívott bennünket Szarvaskútra, ahol céges csapatépítő programokat szerveznek golfozással a középpontban. Egy osztálykirándulás keretében, ahogyan ajánlotta, jó is lenne elmenni.

Nagyon szép élménnyel gazdagodva búcsúztunk tőle.

Márton Lívia, oktató