Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Waclaw Felczak Alapítvány

Origo Nyelvi Centrum

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Győri Szakképzési Centrum

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

joomla facebook

sindelfingen csoportkepA németországi sindelfingenben, Győr testvérvárosában vettek részt iskolánk tanulói az Erasmus+ pályázat keretein belül. A 10 éve futó együttműködés lényege, hogy fiatalok drámapedagógiai módszerek segítségével reflektáljanak a világban felmerülő problémákra. A programban Sindelfingen testvérvárosaiból érkező középiskolások próbáltak megoldásokat keresni az élhető jövő megteremtése érdekében.
A testvérvárosok együttműködését koordináló ISPAS Alapítvány szervezésében a résztvevők meglátogathatták Strasbourgban az Európa Tanács épületét és üléstermét, majd az Európai Parlament épületkomplexumát tekinthették meg. A diákoknak legjobban az Európai Parlament ülésterme tetszett, ahol sokszínű és érdekes információkat tudhattak meg mindkét intézmény fennállásáról, működéséről.


Február 9-18. között több helyszínen, két drámapedagógus segítségével bevezették a nemzetközi diákcsapatot a színjátszás rejtelmeibe. A 8 napos kitartó munka eredményeként született meg végül „Last exit! My job – your job – What kind of future do you want to live in?” címmel egy színdarab, melyben mindenki a saját nyelvén szólalhatott meg. Két előadást mutattak be (vasárnap és hétfő este), melynek nagy sikere volt. Iskolánk 5 diákja rendkívül kreatív ötleteikkel és aktív részvételükkel nagyban hozzájárultak a színdarab sikeréhez. A projekt lezárásaképpen a diákok átvettek egy az Európai Unió területén hivatalosan elismert Erasmus+ Youthpass tanúsítványt, mely a program során tanult ismeretek, készségek írásos dokumentuma.