Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Waclaw Felczak Alapítvány

Origo Nyelvi Centrum

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Győri Szakképzési Centrum

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

joomla facebook

deakest2019Iskolánk az idei tanévben is megrendezte hagyományos Deák-estjét a Richter teremben, mellyel névadónk, Deák Ferenc előtt tisztelgünk. Az ünnepségen a Deák iskola tanulói és tanárai összetartó, kiváló közösségüket ünneplik, a Deák-est a tanév kiemelkedő eseménye. 

Minden decemberben a győri Richter teremben diákjaink megmutathatják sokszínűségüket, tehetségüket rokonaiknak, tanáraiknak és iskolatársaiknak. Az idei évi program azonban számtalan további meglepetést és színvonalas programot tartogatott, mely színesítette kilencedikeseink bemutatóit és eskütételét.

 

Ünnepi estünket iskolánk igazgatónője, Kovácsné Zimborás Ágnes nyitotta meg. Ezt követően a HunKunDance táncegyüttes Magyar Legények című koreográfiáját láthattuk. A táncegyüttes 2008-ban New Yorkban világbajnoki címet nyert show tánc kategóriában hagyományokra épülő előadásával, melyet a mai kor divatkövetelményeivel ötvöztek. Bakai Nikolett és Zurkó Liliána énektudásukkal varázsolták el a közönséget, majd a 9.e osztály az idei Rákóczi Emlékév alkalmából Gyüre Lajos: A Rebellis című színművének átdolgozott részletét adta elő. A színdarabot átírta és rendezte Hegedűs Ildikó, a Győri Nemzeti Színház rendezőasszisztense, a Hold Színház vezetője.

A szünetben sem maradtak program nélkül a Deákosok. A Wacław Felczak Alapítvány jóvoltából a 12. g osztály tanulmányi kiránduláson vehetett részt Krakkóban. A tanulmányútról készült fotókiállítást, élménybeszámolót az előtérben tekinthették meg látogatóink.

Az est második része látványos lézershow-val indult, melyet a Rákóczi induló zenéje színesített. A Szigetközi Csutora Hagyományápoló Egyesület Zenekara rábaközi népdalokat adott elő, majd egy környezetvédelmi témájú árnyjáték gondolkodtatta el a jelenlévőket. Iskolai versenyeink díjazottjai Kovácsné Zimborás Ágnes igazgatónőtől vehették át elismerő okleveleiket, jutalmaikat. Végül az est zárásaként bemutatkoztak iskolánk új diákjai. A kilencedikes osztályok műsorszámai után ünnepélyes esküjüket hallgathatjuk meg, amellyel hagyományaink szerint méltóvá váltak a deákos diák címre.