Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Waclaw Felczak Alapítvány

Origo Nyelvi Centrum

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

 

wien

 

Győri Szakképzési Centrum

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

joomla facebook

uzemlatogatastura2Üzemlátogató kirándulásunk 3. helyszíne az Alcufer fehérvárcsurgói telepe volt. A telepvezető, értékesítési igazgató, Boda Gábor úr az oktató teremben finom vendéglátással fogadott minket, ezt követően elméletben egy prezentáció segítségével bemutatta az elektronikai és fém hulladékok feldolgozásának menetét. A bemutató után fejvédő kobakot kaptunk, és bejártuk a telep nagy kiterjedésű, hatalmas kupacokkal teli területét.

 

A legérdekesebb élményünk az volt, hogy felmehettünk a több emelet magasságú schredder tetejére, ahonnan láthattuk, ahogy egész autók, mosógépek és egyéb roncsok haladnak a futószalagon a darabológépbe.

Hihetetlen, de a legnagyobb kupac mégis a műanyag volt a folyamat végén. Mint megtudtuk, az elektronikai berendezésekbe egyre több műanyaggal helyettesítik a fémeket.

A három üzem látogatásáról az iskolában egy prezentációt készítettünk, melyet előadtunk az osztályunknak. Kérdésekkel tartottuk éberen figyelmüket. A kiselőadás megtartásában mindannyian részt vettünk.

A prezentációban felhasznált fotókat csapattársunk, Mezzöl Imre 9.I osztályos tanuló készítette.