Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

Győri Szolgáltatási SZC

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

joomla facebook

europaparlamentStrasbourgban jártak a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumának diákjai. A 20 diákból és kísérő tanárokból álló csapat az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által meghirdetett online kvízjáték nyereményeként képviselhette Magyarországot a 2019. március 29-én megrendezett Euroscola napon.


Az Euroscola nap egy rangos nemzetközi esemény, amelyet Franciaországban, az Európai Parlament strasbourgi székhelyén évente többször megrendeznek, lehetőséget teremtve arra, hogy Európa fiataljai találkozhassanak, megoszthassák nézeteiket, uniós elvárásaikat, és összemérhessék tudásukat olyan témákban, mint környezetvédelem, emberi jogok, migráció, fiatalok foglalkoztatottsága stb.
Március 29-én 25 uniós tagállam kb. 500 16-18 éves középiskolás fiatalja vette át a plenáris üléstermet, ahol egy napra parlamenti képviselővé válhattak.

A Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 2018 júniusában nyerte el a megtisztelő Európai Parlament Nagykövet Iskolája minősítést. Az Európa-szintű programban részt vevő 45 magyar iskola vállalja, hogy éves szinten ismerteti diákjaival azokat a lehetőségeket és jogokat, amelyekkel európai polgárokként élhetnek. Ennek teljesítésében az iskola diákokból álló Junior Nagykövet csapata aktívan részt vesz.