Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

Győri Szolgáltatási SZC

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

joomla facebook

tisztavizAz ENSZ 2015. szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a diákokkal. A kezdeményezéshez iskolánk is csatlakozott. A világon már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő témahét fő célja volt, hogy 2018. szeptember utolsó hetében minél több általános és középiskolában normál tanítás keretei között tartsák meg a tanórát a pedagógusok.

 

A Világ Legnagyobb Tanóráján 6 osztályból, mintegy 180 diák vehetett részt. Az iskola saját témájául a 4. globális célt, a „Tiszta víz”címet választottuk, és a közgazdasági beállítottság okán az ivóvíz kérdését az ásványvizek oldaláról közelítettük meg. Mi jellemző az ásványvizek marketingjére? Hogyan tudjuk leolvasni az ásványvizek adatlapjáról az összetételüket? Érdemes-e csapvíz helyett kizárólag ásványvizeket fogyasztani? Hogyan lehet összevetni a szlogeneket a valós biológiai és kémiai folyamatokkal? Milyen fontosak a tudományos ismeretek abban, hogy ésszerűen vásároljunk?

Reméljük, hogy diákjaink tudatosabb fogyasztók lesznek, jobban értékelik, hogy Magyarország milyen kivételes ivóvízkincsekkel rendelkezik. Nem titkolt szándékunk a fogyasztás visszaszorítása, az értékes csapvíz ivásának előtérbe kerülése, valamint a víz többre értékelése a víztartalmú italokkal szemben.

A téma továbbgondolása reklámtervezéssel folytatódik, amely a Ki mit tud? egyik versenyszáma lesz.