Naptár

ECDL vizsgaközpont

E-kréta

kreta banner

Reklámfilm

EU Nagykövet Iskola

Látogatók

Ebédbefizetés

Nemzeti Tehetség Program

ntp kicsi

OH Bázisintézménye

Erasmus+

erasmus

Győri Szolgáltatási SZC

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola 2018

Jövő közgazdásza

jovokozg logo kicsi

Facebook

joomla facebook

uszas11A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma a 2018/2019-es tanévben lehetőséget kapott,hogy a mindennapos testnevelés keretén belül úszásoktatást indítson a 9. évfolyamon.

Ezzel kapcsolatos munkánkat hosszas egyeztetések után a „Sátoros” uszodában kezdtük meg. Az eddigi tapasztalatok alapján az órák gördülékenyen haladnak az iskola számára biztosított 2 sávon. Első alkalommal felmértük a gyerekek tudásszintjét és ehhez igazodva kezdtük el felépíteni az órákat.

Az osztályok tudásszintje eltérő, a 9. g osztályban 8 tanuló nem tud úszni,a 9. ny osztályban nagyjából egy szinten vannak a tanulók,így a két sávon azonos feladatot végeznek, a 9. i osztály tanulói között szintén pár tanulóval a vízbiztonság elérése az elsődleges szempont.

A diákok eddigi hozzáállása az uszodai órákhoz nagyon pozitív.Gyorsan és fegyelmezetten érünk át a tanórára.Felszerelésük hiánytalan,az öltözés gyors,betartják az uszodára vonatkozó szabályokat.Az órák jó hangulatban,hatékonyan telnek.

Célunk,hogy a tanulók vízbiztonságot szerezzenek,megszeressék az úszást illetve elsajátítsák a hát,a gyors és a mellúszás technikájának alapjait. Az úszni tudók számára a technika csiszolása és a megtett távok növelése a távlati cél.

Az úszásórákat Bárdosiné Benkó Ágnes és Darabos Andrea testnevelők tartják.

Az úszás foglalkozás kitűnő lehetőséget teremt,hogy a testnevelés órák színesebbé váljanak és a gyerekek mozgáskultúráját sokoldalúbban fejlesszük.

uszas22